Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vladimir Putin se odlično pokazao u hokeju, ali ne i u klizanju po crvenom tepihu

Preuzmite sliku

Poznato je da je ruski predsjednik zadrti hokejaš i da je uvijek najbolji, a ovaj put se previše zanio

Vladimir Putin obožava hokej i već tradicionalno sudjeluje u egzibicionim mečevima u kojima je obično najbolji. Prošle godine postigao je pet golova, a ovih dana bio je opet najbolji jer je, kako su pisali ruski mediji, zabio dvostruko više.

No, nakon sjajnog nastupa stvari su krenule po zlu. Kad je s ekipom nakon meča krenuo u počasni krug da bi pozdravio prepune tribine, nije primijetio da su organizatori već uz ogradu postavili na led crveni tepih za pobjednike, na kojem je i on trebao stajati, piše Washington Post.

Dok je gledao u publiku nastavio je klizati i onda se dogodio taj trenutak. Putinove klizaljke naletjele su na crveni tepih i ruski se predsjednik ispružio koliko je dug i širok. Suigrači su mu odmah pomogli da ustane, a 66-godišnji Putin se i sam nasmijao svojoj nesmotrenosti.

Nezgoda se može vidjeti u ovom videu na 1:18 minuta.

Ruski je predsjednik i ove godine igrao za tim pod nazivom ‘Legende’, za koji igraju mnogi bivši slavni ruski hokejaši, a tu je i ministar obrane Sergei Shoigu, koji je na ovoj utakmici postigao tri gola. Igrali su protiv ekipe u kojoj su bili ruski političari i biznismeni. Ovo nije prvi Putinov pad na ledu. Prvi put dogodilo mu se to 2016, tokom utakmice u kojoj je postigao samo jedan gol i imao dvije asistencije. Poznat je kao zadrti ljubitelj ovog sporta i 2012. je samo nekoliko sati nakon inauguracije već imao u ruci hokejašku palicu i postigao pobjednički gol. Nakon ovog njegovog pada već su krenule šale da Putina niko ne može srušiti, jer to može samo on sam. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,