Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

VIDEO: Dogovorena tuča navijača Crvene zvezde i Zemuna!

fight-navijaci
Preuzmite sliku

Video klip snimljen na nepoznatoj lokaciji prikazuje kompletnu dogovorenu tuču navijača dva kluba od početka do kraja, kada se nekoliko učesnika predalo.

\"fight-navijaci\"Na mnogim video servisima prije nekoliko dana se pojavio video klip ugovorene tuče između navijača Zemuna – \”Taurunum bojsa\” i navijača Crvene Zvezde \”Delija\”, u kojoj je učestvovalo dvadeset osoba, po deset sa obje strane.

Klip traje minut i dvadeset i šest sekundi i prikazuje tuču od početka do prekida, kada se nekoliko aktera predalo.

Ovakve navijačke tuče su već odavno popularne u Istočnoj Evropi, Rusiji i Poljskoj ali i mnogim drugim zemljama koje obiluju fudbalskim fanaticima i huliganima a  zakazuju se nekoliko nedjelja ranije i odigravaju se po pravilu na zabačenim mjestima.

Pravila su jasna, tuča traje sve dok se suprotna strana ne preda, ili barem većina pripadnika jedne od strana. Ukoliko se neko preda, nepisanim pravilima je zabranjeno da se udara, ali ni on ne smije da nastavlja tuču i vjerovali ili ne, pravila se u potpunosti poštuju!

Internet je prepun ovakvih sukoba ekstremnih navijačkih grupa ali rijetko da smo imali priliku gledati aktere sa prostora bivše Juge, naravno sve do sada.


Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: