Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Upoznajte čudesne olimpijske trojke iz Estonije: Sve tri sestre se kvalifikovale za Rio

Preuzmite sliku

Zamislite koliki je uspjeh učestvovati na Olimpijadi. A zamislite kako je onda trojkama iz Estonije, rođenim sestrama koje su se sve kvalifikovale za Rio! I tu nije kraj…

Olimpijada u Brazilu uveliko se približava, a u završnoj fazi priprema većina učesnika makar krajičkom svijesti mašta o blistavom odličju. Međutim, prije nego što su Igre i počele, svu slavu kao da su već prisvojile tri sestre iz Estonije. Svijet je prosto poludio za njima. I to s razlogom.

Naime, nikada do sada nije se desilo da se u maratonu na Olimpijadi takmiče trojke. A ove tri cure su to uspjele. I kao da to nije dovoljno, sve tri trkačice zovu se na slovo „L“ – Leila, Liina i Lily. I prezivaju se na „L“ – Luik.

  • trojke-sestre-olimpijske-igre2
  • I kad ste pomislili da je tu kraj zanimljivostima – nije. Djevojke su za Olimpijadu vrijedno trenirale šest godina, a na kvalifikacijama plasirale su se po starini: prva koja je na rođenju ugledala svijet bila je prva i u kvalifikacijama! I tako redom, sve tri.

    Najbolje vrijeme najstarije sestre Leile bilo je 2:37:11, srednje Liine 2:39:42, a najmlađe Lily 2:40:30. Ove tridesetogodišnje plavuše su na sve ovo imale i sreće jer je svakoj zemlji dozvoljeno da na Igre pošalje najviše po tri predstavnika oba spola za olimpijski maraton. Čudesno, nema šta.

    Poslije svega manje je bitno da li će ove djevojke osvojiti koju medalju. One su već osvojile Igre, a još nisu ni stigle u Rio. (zena.rs)

  • trojke-sestre-olimpijske-igre3
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje