Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ultimativan savjet fotografa: Kada pozirate uradite samo jednu stvar i izgledat ćete odlično

Preuzmite sliku

Poslušajte ovaj savjet fotografa i zablistajte na prazničnim, ali i svim drugim fotografijama.

Praznici su pred nama i, ove godine nećemo moći da ih slavimo onako kako smo navikli, ali to ne znači da ne možemo da se fotografišemo kod kuće, sa najbližima ili sami. Naprotiv, ove godine ćemo, na neki način biti primorani, da svoje lijepe trenutke sa drugima podijelimo preko društvenih mreža, ako želite da izgledate dobro na fotografijama evo šta treba da uradite.

Fotografkinja Renata Cezar otkrila je jednostavan trik pomoću kojeg ćete izbjeći da vam se na fotografijama vidi podbradak. Ona objašnjava i da ljudi na fotografijama najčešće imaju vidljiv podbradak zbog toga što, ako im se kamera približi previše, oni automatski pomjeraju glavu uznad.

  • Da biste to izbjegli, Cezarova savjetuje da bradu blago izbacite naprijed – “kao da ispod brade imate breskvu”. Na taj način se, kaže, na fotografijama lice i vrat neće stopiti, već će vam vrat izgledati vitkije. Možda će vam djelovati čudno da tako pozirate, ali vejrujte, na fotografijama ćete izgledati sasvim prirodno i lijepo.

    I još jedna stvar, iako je uvijek ljepše da se na fotorafijama nasmijete, posebno na ovim prazničnim, fotografkinja savjetuje da izbjegnete baš preveliki osmijeh jer će vam i on stvoriti podbradak na fotografijama. (mondo.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,