Subota, 16. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Turčin prodao kuću i odlučio se na “put oko svijeta” (FOTO)

Preuzmite sliku

Asim Guneš, Turčin koji je bavio novinarstvom svijet obilazi sa ruksakom i fotoaparatom u rukama. Kako je kazao za AA, prvo putovanje je trajalo 11 mjeseci, a boravio je u kućama ili jeftinim hotelima i pansionima koje je nalazio na društvenim mrežama.

Asim Guneš, Turčin koji je bavio novinarstvom, prodao je kuću u Istanbulu nakon čega je otputovao u London kako bi naučio jezik, a nakon toga krenuo na putovanje Afrikom i Južnom Azijom, piše Anadolu Agency.

Nakon ovih putovanja odlučio je posjetiti i Amerike te je ovih dana stigao u New York.

Guneš svijet obilazi sa ruksakom i fotoaparatom u rukama. Prvo putovanje je trajalo 11 mjeseci, a boravio je u kućama ili jeftinim hotelima i pansionima koje je nalazio na društvenim mrežama.

Napominje da na putovanjima bira najjeftinija prevozna sredstva jer na taj način otkriva i druge strane uglavnom popularnih turističkih destinacija. Ima i, naglašava Guneš, prijatelje koji mu pomažu.

Moji sponzori su prijatelji. Poklonili su mi torbu, fotoaparat i rezervne baterije. Imao sam kuću u Istanbulu. Prodao sam je i novcem od prodaje jedne sobe planiram završiti ovo putovanje. Želim da imam sponzora koji će mi u najmanju ruku pomoći u kupovini kamere”, poručio je Guneš.

Gunes dodaje da će njegovo putovanje Amerikom trajati oko godinu dana.

Nakon Amerike planira preko Meksika posjetiti Južnu Ameriku. Tokom putovanja na društvenim mrežama objavljuje fotografije i dijeli svoje doživljaje i iskustva.

Voli, poručuje Guneš, prilikom obilaska nepoznatih zemalja obilaziti manja mjesta i sela.

Na turističkim mjestima ne vidimo stvarni život tamošnjeg stanovništva. Kada se vratim planiram napraviti i izložbu koju će činiti fotografije napravljene tokom ovih putovanja“, dodao je Guneš. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,