Utorak, 18. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tinejdžerka oborila rekord u dužini kose: Čak 11 godina nije posjetila frizera samo zbog jednog razloga

Nilanshi Patel iz malog grada Modasa u državi Gujarat, koja ima 17 godina, ostaje vlasnica Ginisovog svjetskog rekorda u dužini kose. U 2018. godini njena kosa bila je duga 154 centimetara, a sada ostaje “na tronu” sa dužinom od čak 190 centimetara, piše Daily Mail.

Njen ponosni otac rekao je da je zbog takvog rekorda, njegovo jedino dijete, postalo prvo lokalna poznata ličnosta, a potom i internacionalna, prenosi Tuzlanski.ba.

 • Nilanshi je rekla da nije posjetila frizera već 11 godina pošto je imala negativno iskustvo kod frizera.

  “Sa šest godina sam bila u salonu, i nije mi se dopalo kako izgleda šišanje, to mi unosi nervozu. Moji roditelji su prihvatili moj stav i jasno im je da je moja kosa dio mog šarma”, rekla je tinejdžerka najduže kose na svijetu.

 • Inače, Nilanshi mora da nosi cipele sa visokom petom ako ne želi da njena kosa dodiruje zemlju, što može da bude veoma nezgodno. Takođe, kosu mora dobro da “pritegne” dok pliva, jer ako to ne uradi ima dosta problema.

  Pored toga, Nilanshi je rekla da brine za svoju kosu kao i svaki drugi tinejdžer, ali uz pomoć majke Kaminibenat.

  “Radim ono što radi svaki tinejdžer. Svoju kosu perem svake nedjelje i nahranim je nekim uljem jednom ili dva puta nedjeljno. Kosu sušim ili fenom ili dok sjedim na suncu”, objasnila je Nilanshi.

  Dodaje da kosu nosi najčešće upletenu u kike ili punđu.

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje