Nedjelja, 11. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Težak put do studentske karte: Sistem odbijao njegovu, pa prihvatio Beckhamovu fotografiju

Preuzmite sliku

Student Univerziteta “9. septembar” u zapadnom turskom gradu Izmiru, nakon što mu je u gradskoj upravi nekoliko puta odbijen zahtjev za izdavanje studentske mjesečne karte za javni prevoz, u zahtjev je umjesto svoje stavio fotografiju bivšeg engleskog fudbalera Davida Beckhama, i tako mu je zahtjev odobren, piše Anadolu Agency (AA).

Student L.E.M., koji nije želio da se objavi njegovo puno ime, kazao je kako je prije dva mjeseca, putem internet stranice Gradske uprave Izmira, uputio zahtjev za izdavanje studentske mjesečne karte za javni prijevoz, koja je inače znatno jeftinija od obične.

No, kako je istakao, sistem je uporno odbijao njegovu fotografiju.

“Mislimo sam da je problem sa fotografijom, pa sam pokušao nekoliko puta sa novom fotografijom. Onda sam pomislio da je problem sa sistemom. Ušao sam jednostavno na internet i skinuo fotografiju Davida Beckhama i ponovo sam aplicirao”, kazao je L.E.M.

Na pitanje zašto baš fotografija Beckhama, kazao je kako nije baš veliki ljubitelj ni fudbala, a ni Davida Beckhama.

“Beckham mi je po na pamet jer sam tog dana primijetio njegovu fotografiju na jednom od lokalnih frizerskih salona”, kazao je student, dodavši da njegov cilj nije bio bilo koga prevariti:

“Nakon što je sistem prihvatio moj zahtjev, mislimo sam da je prihvaćena jedna od mojih ranije poslanih fotografija. Ipak, kada sam došao da podignem mjesečnu kartu, primijetio sam da situacija nije baš onakva kako sam zamišljao”.

Dodao je kako je njegov slučaj postao i predmet šaljivih momenata među prijateljima, te kako mu njegove kolege govore da “baš i ne liči na lika na fotografiji”.

Iz Ureda za javni prevoz u Izmiru saopćeno je kako im stižu online zahtjevi za studentske krate sa lažnim fotografijama, kao i da se takvi zahtjevi odbijaju. Naglašeno je također da u nepažnji ponekad budu odobrene karte sa neodgovarajućim fotografijama.

“Dobili smo do sada desetine zahtjeva sa fotografijama svjetski poznatih ličnosti, kao što su Brad Pitt, Adriana Lima, Angeline Jolie, Johnny Deep, Al Pacino, Tarkan, Ronaldo, Muslera, Volkan Demirel, Mesut Ozil. Svi takvi zahtjevi su odbijeni”, navedeno je u saopćenju.

Dodali su kako je i studentska karta L.E.M.-a već poništena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,