Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

‘Taj muškarac je moj heroj’: Stranac legao na cestu i smirio izljev bijesa autističnog dječaka

Preuzmite sliku

Natalie Fernando  je šetala u Essexu sa svojim petogodišnjim sinom Rudyjem kad je dječak doživio izljev bijesa jer ga je majka zamolila da krenu dalje.

Rudy ima poremećaj iz spektra autizma, a takvim osobama je teško preusmjeriti se na nešto drugo, posebno ako uživaju.

“Moj sin obožava šetati, ali mrzi se okrenuti i krenuti nazad. Zbog toga uglavnom šetamo u krugovima, ali sada to nije bilo moguće”, napisala je Natalie na Facebooku.

Rudy je zbog toga legao na zemlju i počeo galamiti. Prolaznici su ih pogledavali, a Natalie se ispričavala jer izljevi bijesa njenog sina ponekad traju sat i duže i dječak zna postati prilično agresivan. 

Tada je naišao muškarac imena Ian koji je šetao dvogodišnje dijete u kolicima. Odlučio je napraviti potez koji bi mogao umiriti dječaka.

This man, a total stranger saved me today from either a meltdown lasting up to an hour or more or the alternative which…

Objavljuje Better to be DifferentPonedjeljak, 12. travnja 2021.

“Taj muškarac je moj heroj. Upitao je mog sina kako se zove, a kad sam mu pojasnila da ne razumije jer je autističan, jednostavno je legnuo kraj njega na pločnik. Rudy je ubrzo ustao i krenuo hodati prema kući”, dodala je majka oduševljena Ianovim potezom.

Stranac ih je otpratio do automobila, a Natalie kaže da nikad neće zaboraviti njegovu dobrotu i empatiju.

U svijetu gdje možete biti bilo šta, budite dobri”, poručila je. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,