Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sva mudrost stane u dvije rečenice: Milijarder tvrdi da je ovo najbolji savjet koji je ikad dobio

Preuzmite sliku

Mark Cuban poduzetnik je i investitor čije se bogatstvo procjenjuje na oko 4,3 milijarde dolara, a sad je za Business Insider otkrio koje savjete smatra najboljima koje je dobio u životu.

Riječ je o dvije veoma jednostavne rečenice: “Danas si najmlađi što ćeš ikada biti. Živi tako.”

“Taj savjet sam dobio od oca. Poenta je bila da počinjemo misliti da smo stari kako dosežemo veći broj godina. Tada se osvrnemo unazad i shvatimo koliko smo zapravo bili mladi, a da nismo iskusili stvari koje smo željeli jer smo mislili da smo stari”, objasnio je Cuban, piše Index.hr,

Dakle, napravite sve ono što želite. Nemojte sebi nikad dopustiti da morate izgovoriti rečenicu: “Eh, da sam barem…” Možda zvuči otrcano, ali žaljenje za nečim je uvijek teže od toga da pokušate, pa makar i ne uspjeli.

Inače, Mark Cuban široj je javnosti poznat kao vlasnik kluba Dallas Mavericks, a jednom je prilikom izjavio da se recept za poboljšanje NBA lige krije u našoj regiji, tačnije u Sloveniji. “Da mi našu djecu u što ranijoj dobi pošaljemo u Sloveniju da se edukuju, NBA liga bi bila hiljadu puta bolje mjesto. Slovenci samo uče kako igrati košarku, dok naši ovdje samo uče o zakucavanju i izradi fancy videa za YouTube”, rekao je Cuban 2018. godine kad su ga upitali za mišljenje o slovenskoj NBA zvijezdi Luki Dončiću.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,