Srijeda, 27. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Škola otvorila trgovinu za učenike, osoblje i njihove porodice: Proizvode plaćaju dobrim djelima

Preuzmite sliku

Uvijek je bilo ljudi u nevolji, ali tokom pandemije koronavirusa još veći broj osoba bori se sa egzistencijom više nego ikad.

Srećom, teška vremena često se susreću sa dobrim ljudima koji pomažu drugima na često kreativne načine. Kao što je primjer srednjoškolske trgovina. Primis

Naime, Player Placeholder Srednja škola Linde Tutt u Sanger Texasu otvorila je trgovinu prehrambenih proizvoda kako bi pomogla studentima, osoblju i njihovim porodicama. Kupci hranu kupuju bodovima, koji se zarađuju dobrim djelima poput održavanja škole urednom i dobrog rada na nastavi.

Prehrambena prodavnica za srednje škole pruža hranu i životne vještine. Otvorena je od ponedjeljka do srijede za učenika i osoblje. Utorkom navečer njihove porodice mogu doći, a ono što uzmu naplaćuju uz pomoć volontera. Bodovni sistem uzima broj članova u porodicama učenika, piše The Hearty Sou. 

 • “To nije nešto što viđate svaki dan u školskoj zgradi. Mislim da se veliki dio odnosi na osnaživanje naših učenika, jer mnogi od njih dolaze iz siromašnih socijalno-ekonomskih porodica kojima treba samo malo dodatne podrške hranom.”,  rekao je direktor Anthony Love. Srednja škola prehrambenih proizvoda pomaže učenicima u nesigurnosti, posebno onima pogođenim pandemijom, prenosi Tuzlanski.ba.

  “To je način da studenti steknu sposobnost kupovine za svoje porodice”, rekao je Love. “Vrijednim radom možete zaraditi bodove za pozitivne referale za ured. Možete zaraditi bodove za obavljanje poslova oko zgrade ili za pomoć u čišćenju. ”

 • Pored podrške ljudima u nevolji, trgovina predaje i životne lekcije učenicima koji učestvuju u vođenju. To uključuje praćenje inventara, održavanje polica popunjenih i urednih te izračunavanje bodova. Anthony cijeni dodatnu prednost pružanja dragocjenih radnih vještina djeci.

  “Mislim da je najuzbudljiviji dio samo podučavanje naše djece radnim vještinama koje mogu nositi sa sobom dok završavaju srednju školu i odlaze u svijet”, dodao je Anthony Love.

  Sada lokalna neprofitna ministarstva First Refuge, Texas Health Resources i Albertsonova trgovina mješovitom robom financiraju srednjoškolsku trgovinu prehrambenim proizvodima. (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,