Ponedjeljak, 25. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Predstavnik Rusije pobjednik u brzom jedenju vojničkog graha (FOTO)

Preuzmite sliku

Bosanci su poznati kao veliki ljubitelji graha, ali na zanimljivom takmičenju u brzom jedenju vojničkog graha koje je organizirano u Sarajevu je pobijedio je predstavnik Rusije.

U konkurenciji za prestižnu nagradu “Super beans” takmičili su se predstavnici BiH, Amerike, Kameruna, Kine, Meksika, Rusije, Albanije i Srbije, a sve se održavalo u prostoru UR “Bosanski burek” stadion Grbavica u kojem možete probati vojnički grah po orginalnoj recepturi.

Almir Čehajić Batko bio je sekundant i moderator takmičenja, koji je svojim šalama cijelo vrijeme nasmijavao pripadnike medija, ali i brojne poznate ličnosti koje su bila pozvane na takmičenje.

– Kod nas se sa koljenice na koljenicu prenosi ljubav prema grahu – u šali je rekao Almir Čehajić Batko.
Tako su danas u „Bosanskom bureku“ bili Mladen Vojičić Tifa, Nazif Gljiva, predstavnici Željezničara Amar Osim, Mirsad Šiljak i Almir Memić, Refik Šabanadžović, Faruk Drina, Omar Mehmedbašić – Omar Mjesečar, Nermin Kadrić Buco, Branka Sovrlić, Sadik Pašić Paja, Mirso Čomaga, Anil Melunović Anči …

Zbog povrede na skijanju nije došao legendarni Goran Bregović, koji je uputio video podrške organizatorima.

– Zdravo svima, žao mi je što nisam s vama. Jučer sam imao gadan pad na skijanju. Iščašio sam koljeno, ne mogu da hodam i vjerovatno ću morati da ležim sedmicu. Medo, želim ti sreću s tim vojničkim grahom, nadam se da je ovaj današnji dobar kao onaj što sam probao prije dva dana. Ja sam dijete vojničkog lica, ja znam šta je dobar vojnički grah – rekao je legendarni Brega.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje