Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sa 20 godina postala je mlada mama, ali nije baš sretna zbog toga: Usamljena sam i nemam prijatelja”

Preuzmite sliku

Svaki novopečeni roditelj zna da odgoj malog djeteta može biti vrlo težak i naporan, a kako kaže jedna mama, to nekad podrazumijeva i usamljenost.

Naime, Lauren je mlada mama koja je na TikToku odlučila podijeliti iskustvo o tome kako je biti 20-godišnja mama šestomjesečnog sina Brodyja.

U jednom od svojih nedavnih videa Lauren je ispričala da joj se ne sviđa biti mlada mama. Zapravo, to joj je iskustvo grozno i mrzi ga. S obzirom na njezine godine, ona je jedina iz svog društva s djetetom i kao rezultat toga, majčinstvo je za nju dosad bilo izolirano i usamljeno iskustvo.

”Mrzim biti mlada mama, osjećam se tako usamljeno. Niko od mojih prijatelja ne shvaća kako je to i osjećam se kao da niko nije uz mene. Oni su svi u nekom drugom svijetu i imaju neke zajedničke teme u koje se ja više ne uklapam”, požalila se svojim pratiteljima. Međutim, kako stvari ipak ne bi bile toliko negativne, Lauren je priznala da će njezin sin, jednom kad krene na fakultet, cijeniti što ima mladu mamu koja će tada imati samo 40 godina.

@loz23bI don’t have a Job so this is my version 😅😅😅♬ sonido original – dani


Njezin video ubrzo je skupio nekoliko desetaka hiljada pregleda i mnoge mlade mame poistovjetile su se s Lauren, a svoja iskustva i savjete podijelile su u komentarima.

”Tačno znam kako ti je. Kao mlada majka često nemam snage, vremena, ali ni volje družiti se do kasno s prijateljicama. Sada me više ni ne zovu, znaju da se ne uklapam u njihove planove. S jedne strane mi je to u redu jer mi je sin na prvom mjestu, ali s druge mi je i krivo, osjećam kao da nemam nikoga osim partnera i bebe”, napisala je jedna mlada mama. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,