Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prvi vodeni tobogan na svijetu u kojem voda gura ljude “prema gore”

Preuzmite sliku

Ne samo da će ovo biti prva vožnja koja posjetitelje vodenog parka gura uzbrdo, već i prva takve vrste koja ima vožnju s dvije trake te omogućava korisnicima da se utrkuju.

Cheetah Chase (Gepardova potjera) ime je prvog vodenog tobogana na svijetu u kojem snaga vode gura ljude prema gore, piše punkufer.hr.

Ova vožnja duga 259 metara otvorit će se u sklopu tematskog vodenog parka Holiday World and Splashin’Safari Indiana u mjestu Santa Claus u Sjedinjenim Američkim Državama, koji se često svrstava na ljestvice najboljih na svijetu.

Putnici će biti smješteni u brodiće za tri osobe koji će isprva krenuti nizbrdo, a potom će ih snaga vode lansirati uz strmu brdovitu stazu. Maksimalna brzina tokom vožnje iznosit će oko 32 kilometara na sat.

  • Ne samo da će ovo biti prva vožnja koja posjetitelje vodenog parka gura uzbrdo, već i prva takve vrste koja ima dvije trake te omogućava korisnicima da se utrkuju jedni s drugima.

    Ovaj revolucionarni koncept osmislila je kanadska kompanija ProSlide Tehnology koja se specijalizirala za vodene parkove i tobogane, a u spomenuti američki park trebala bi doći 2020. godine. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,