Utorak, 18. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Priprema se muzej slatkiša sa jestivim zidovima

Preuzmite sliku

Muzej slatkiša pod nazivom „Candy Museum“ imaće 30.000 kvadratnih metara i otvoriće se u New Yorku. Zemlja slatkiša nalaziće se u „Limelight Club-u“ i biće prvi od tri muzeja koji je osnovala kompanija „Sugar Factory“.

Sam dizajn muzeja biće spektakularan i „sladak“ – ubaciće instalacije od slatkiša, jestive murale i mnoga druga iznenađenja.

Jasno je da je i dizajn i sam koncept muzeja baziran na tome da veliča slatkiše i zabavu!
Na pitanje zašto tri muzeja a ne jedan, Charissa Davidovici, osnivač Sugar Factory, izjavila je da su željeli da svaki muzej ispriča svoju priču. Zasnovani su na istoj ideji, ali imaju različite elemente i prostorije.

Međutim, postoji jedan veliki problem – i odrasli i djeca moraju pripaziti na količinu šećera koju će unijeti u organizam tokom razgledanja.

Muzej će imati preko 15 prostorija sa slatkim eksperimentima i 500 različitih vrsta slatkiša (bombona, čokolada, sladoleda, gumenih bombona…), što je ujedno i najveća kolekcija poslastica na svijetu. Ipak najzanimljiivije detalje i činjenice o samoj postavci u muzeju drže se u strogoj tajnosti.

 • Gumdrop room je jedna od prostorija gdje će džinovska žvaka padati sa plafona i zidova.
  Posjetioci će moći i da se igraju mode i da se šetaju po sceni čija će pozadina biti obljepljena bombonama i lulama.

  Između ostalih atrakcija biće postavljen i najveći gumeni medo na svijetu, kao i veliki slatki jednorog. I predviđa se da će taj jednorog biti zvijezda Instagrama.

  Muzej će biti otvorena na početku 2019. godine i cijena karata će varirati između 15 i 25 dolara i posjeta će uključivati različite degustacije. (bizlife.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,