Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Preporuka u CV-ju: Imam dobre sise!

sise
Preuzmite sliku

Ovih dana je prašinu u konzervativnim engleskim krugovima podigla 19-godišnja Madeline Grant, koja je u molbi za mjesto u elitnom britanskom debatnom klubu navela da ima – dobre sise.

\"sise\"

Iako je komentar bio očigledna šala (i svojevrsna kritika na odabir članova), mnogi konzervativci, bivši i sadašnji članovi Oksfordskog debatnog kluba, kao i šire akademske zajednice našli su se uvrijeđenima i smatraju da je šala prevršila svaku mjeru.

Međutim, prijava je puna sličnih šala, pa tako Madeline, između ostalog, navodi da je, osim što je pomagala u organizaciji debata i dovela preko 70 govornika, dobila zagrljaj i poljubac od Džonija Depa, a da bi omogućila sponzorstvo debatnom klubu, zabavljala je i sumnjivog japanskog biznismena.

Izgleda da su \”preporuke\” o njenim grudima shvatili krajnje ozbiljno, pa kritikuju njen \”seksistički nastup\”, jer smatraju da je time povrijedila i ženske i muške kandidate koji su se prijavili za isto mjesto u debatnom klubu. Članovi debatnog kluba i njene kolege tvrde da je loše procijenila situaciju i da je već naštetila klubu koji ima bogatu tradiciju, a na mjestu za koje se djevojka bori bila su i dva britanska premijera. Madeline je izjavila da se nada da nikoga nije uvrijedila i da je njena prijava samo trebalo da bude dobronamjerna satira organizacije koja se inače doživljava jako ozbiljnom.

Nekako nam se čini da je pogodila baš \”u centar\”. Izgleda da debatno društvo poslijednjih godina ima velikih problema sa reputacijom s obzirom na to da ih prati nekoliko optužbi za nepravedno tretiranje nekih članica, dok su u isto vrijeme dali priliku modelu Džordan da učestvuje u debati i uprkos brojnim greškama, proglasili je pobjednicom.

Da li će Madeline tako postati prva žena u istoriji koja je odbijena zbog \”dobrih sisa\”?

To ćemo tek vidjeti jer su izbori za mjesto još uvijek u toku.

Izvor: Trojka/Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: