Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prava ljubav: Tinejdžer s autizmom zaprosio djevojku nakon što su šest mjeseci bili razdvojeni

Preuzmite sliku

Steven Bagley  i Lillie Dodd tokom karantina nisu se mogli vidjeti šest mjeseci, ali kontakt su održavali video pozivima.

Kada su se ponovno vidjeli nakon šest mjeseci, Steven je klekao na jedno koljeno i pitao Lillie hoće li se udati za njega. Lillie, koja pati od dijabetesa tipa 1 i rijetkog genetskog stanja koje ograničava njezino fizičko kretanje, odmah je rekla ‘DA’ Stevenu, koji ima ADHD.

,, Apsolutno se obožavaju. Jako su zaljubljeni, u svom malom svijetu, i vole provoditi vrijeme zajedno. Za vrijeme karantene jedno drugome su jako nedostajali.”, kazala je Lillieina majka, Emma Dodd. Dodd je rekla da se smatra kako je Lillie jedina osoba u Velikoj Britaniji s njenim tačnim stanjem, hromosomskom nepravilnosti koja je toliko rijetka da čak nema ni ime. Ljudi obično imaju 46 hromosoma, pri čemu svaka stanica obično sadrži 23 para. Međutim, Lillie, koja također ima poteškoća s učenjem koje je povezano s njenim stanjem, ima tri kopije kromosoma broj 19, a ne dvije.

Fizički utjecaj abnormalnosti znači da ne može stvoriti suze i ima poteškoće u hodanju. Također, ima pretjerano aktivan mjehur jer mišići ne rade pravilno, što znači da mora nositi kateter. Ona i Steven upoznali su se u februaru 2019. u školi za posebne potrebe i od tada su zajedno. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,