Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Posao iz snova: Gledate kako trava raste i za to dobijete 2000 eura!

dijete-trava
Preuzmite sliku

Jedna švedska kompanija objavila je konkurs za neobičan posao – \”nadzornik automatskih kosilica\” za koji je ponudila platu od 2000 eura. Uslovi za posao su da ste mladi, između 25 i 35 godina, da koristite internet, Twitter i Facebook.

\"dijete-trava\"Španska poslovnica švedske kompanije Husqvarna objavila je konkurs za posao u kojem se traži jedna osoba na mjestu \”nadzornika automatskih kosilica\”, a njen jedini zadatak bi bio sunčanje u madridskom parku dok kosilica samostalno izvršava svoju dužnost.

U oglasu stoji da kandidati moraju imati između 25 i 35 godina, da su kompjuterski pismeni, odnosno da se služe Facebookom, Twetterom i mailom kako bi svakodnevno mogli da objavljuju svoja zapažanja, a plata je 2000 eura.

Iako se ovaj posao iz snova čini idealnim za čekanje penzije, predviđeno trajanje zaposlenja je samo mjesec dana i služi za promovisanje nove linije automatskih kosilica.

Iako je riječ o marketinškom triku, ponuda za posao je sasvim istinita i na oglas se za sada prijavilo preko 2100 osoba.

Izvor: Metro Portal / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: