Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako izgleda porodica gdje je majka rodila devetorke

Preuzmite sliku

Halima Cisse, 26-godišnja žena iz Malija, rodila je devet beba u Maroku, oborivši trenutni svjetski rekord koji je postavila Nadya Suleman 2009., kada je rodila osam beba.

Sada, nekoliko mjeseci nakon porođaja gospođa Cisse kaže da su bebe zdrave i svakim danom sve veće, te su spremni da napuste bolnicu i odu kući.

“Slažu se zajedno i o njima je zadovoljstvo brinuti. Svakim danom postaju sve snažniji i uskoro će nam biti dozvoljeno da se vratimo kući. Njen muž je morao da ostane sam u njihovom domu zbog COVID zabrana i tek je 9.jula upoznao bebe po prvi put u Maroku. Cisse je na svijet donijela četiri dječaka i pet djevojčica. Uslikani zajedno po prvi put dospjeli su na naslovnice časopisa širom svijeta, piše dailymail.co.uk

  • Halima kaže da su u početku trošili 100 pelena dnevno i šest litara mlijeka, ali da je bila previše umorna da bi se brinula o njima. Kaže da joj se sada njena snaga vraća.

    “Roditi jedno dijete je dovoljno teško, ali je nezamislivo imati devetoro”, rekla je Halima. “Zapanjujuća količina rada je potrebna kako bi se vodila adekvatna briga o njima. Zahvalna sam medicinskom timu koji mi je pomogao i vladi koja je ovo omogućila.”

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,