Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pilot pokazao gdje spava u avionu: “Nije li ti to preusko?”

Preuzmite sliku

Ako ste se ikada zapitali spavaju li piloti tokom leta, imamo odgovor na to pitanje, a etiopski pilot i instruktor Tewodros Solomon objavio je na Instagramu video u kojem je pokazao kako izgleda njegov prostor za spavanje.

U videu koji je prikupio 4.9 miliona pregleda pilot je gledateljima pokazao kako izgleda prostor iza kokpita s ograničenim pristupom, a koji je opremljen s dva nagibna sjedala. Kamera zatim pokazuje platformu s dva skučena ležaja za spavanje za koje su mnogi napisali da djeluju klaustrofobično.

“Žao mi je što sam ovo vidio” 

“Nije li to preusko?”, zapitao se jedan, a drugi se nadovezao: “Nečija ramena tu jedva stanu. Kako je ovo u redu za pilote koji su na dužnosti?”

“Žao mi je što sam ovo vidio, sad više ne želim ući u avion”, komentiarisao je treći, a mnogi su se zaprepastili nad činjenicom da piloti uopće spavaju u avionu. “Oni spavaju? Otključan novi strah”, “Zašto spavaju tokom leta? Plaćeni su da upravljaju avionom” i “Ovo pojačava moju anksioznost” neki su od komentara.

Inače, ove posebne kabine za spavanje dostupne su samo na letovima koji traju duže od sedam sati, a na dugim letovima prisutna su tri do četiri pilota. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,