Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Parkirala vozilo na nepropisnom mjestu pa joj stigla kazna od 6 miliona eura

Preuzmite sliku

Žena iz Grčke vjerovatno je “dobitnica” najskuplje kazne za parkiranje na svijetu. Naime, općina otoka Rodosa tražila je od nje da plati nevjerojatnih 6,648,444 eura za prekršaj povezan s parkiranjem, prenosi Index.

O incidentu su prije nekoliko dana saopštile lokalne novine Rodiaki. Račun za isplatu više miliona eura ženi je uručen u junu. Kad je otvorila kuvertu i vidjela kaznu skoro se onesvijestila.

“Mogu li platiti gotovinom?”

Sutradan je žena otišla u općinu kako bi platila kaznu. Tamo je radnici pokazala parkirnu kartu i rekla da neće moći platiti kreditnom karticom pa da bi htjela platiti gotovinom.

Ovo je bila šala koja se odnosila na napomenu da se sve kazne veće od 100 eura moraju platiti karticom. Zaposlenik banke je bio zapanjen iznosom te je odmah uvjerio ženu da se radi o pogreški, poštedjevši je 6,6 miliona eura.

Službenici nisu bili sigurni kako je račun s ogromnom cifrom završio u ženinom poštanskom sandučiću, no ona je sigurno odahnula jednom kad je saznala da se radilo o nečijoj nesmotrenosti, a ne o pravoj kazni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,