Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Par u 90-im se konačno vjenčao: Djed zaprosio djevojku nakon što je dobila srčani udar

Preuzmite sliku

Par u 90-im godinama konačno se vjenčao, nakon što je zaprosio dok je ona imala srčani udar.

Maurice Benton, 90, i Joanne Orris, 92, živjeli su zajedno 37 godina i sada su se vjenčali. U njihovoj kući  Curry Rivel u Somersetu stigao je matičar kako bi obavili ceremoniju. Pristali su da se konačno vjenčaju nakon što je gospodin Benton zaprosio svoju voljenu kada je imala srčani udar 3. marta prošle godine, piše Mirror.

Mama dvoje djece, koja ima šestoro unučadi, šestoro praunučadi i dvoje pra-praunučadi, rekla je da dok je bila u zastoju srca. To je uslijedilo nakon mnogo godina odbijanja redovnih prijedloga gospodina Bentona, prenosi Tuzlanski.ba

Gospođa Orris je rekla: ‘Mo je prišao naprijed i kleknuo. Rekao je: “Žao mi je što ti ne mogu oduzeti ovaj bol. Hoćeš li se udati za mene?” U prošlosti sam uvijek govorila ne, ali moj srčani udar nas je natjerao da shvatimo da nam možda nije ostalo još toliko godina, pa ćemo se ipak vjenčati. Kada sam rekla da, mislim da je Maurice bio toliko šokiran, da je umalo dobio i srčani udar. Od tada se smijemo. A to znači da neće biti problema.”

Njen prvi brak završio se razvodom, a drugi muž joj je umro u 50-im godinama.

“Svi su zaista oduševljeni zbog nas, iako je većina naših prijatelja i moj rođak rekli da misle da smo već u braku’, rekla je.

Gospodin Benton, koji ima dvije ćerke i petoro unučadi, rekao je: ‘I dalje ću biti njen rob, perem i peglam sve. Jo nije tako pokretna, ali, na sreću, ima oštar mozak kao niko drugi. Bilo je vrijeme da od mene napravi poštenog čovjeka.”

Orris je rekla da je jedina mana što je više ne može zvati svojom ljubavnicom.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,