Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovaj ukras nije očekivala: Kada se vratila s posla pronašla koalu na jelki

Preuzmite sliku

Znatiželjna koala ušuljala se u kuću Australke i udobno smjestila na jelku iznenadivši ženu kad je po povratku s posla ugledala neplanirani ukras.
 
Amanda McCormick iz doline Coromandel u blizini Adelaidea na jugu Australije pozvala je udrugu za spašavanje koala jer simpatična životinja u stvarnosti ima duge nokte i oštre zube, prenose australski mediji.

,,Večeras smo primili poziv. Naša službenica isprva je mislila da se radi o šali. Ali koala željna božićnog raspoloženja ušuljala se u kuću i odlučila je biti ukras na jelci.“, napisalo je udruženje na Facebooku.

  • Dee Hearne-Hellon iz udruženja Koalaz1300 kazala je da nije rijetkost da koale uđu u domove, ali ne događa se svaki dan.

    ,,Koala je zdrava mlada ženka i puštena je na slobodu u blizini kuće na području koje predstavlja odlično stanište za tu životinju.“, dodala je Hearne-Hellon. Koale su najpopularnije australske životinje ali njihove su populacije ugrožene utjecajem ljudi, požarima, fragmentiranjem staništa, napadima pasa i stradanjem pod kotačima. (24sata.hr)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,