Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ova igra je zaradila preko milijardu dolara (VIDEO)

Preuzmite sliku

Jedna od burnih tema posljednjih godina, kad je u pitanju industrija video-igara, jesu osporavane “Loot kutije”, odnosno nasumični paketi nagrada, koje u igrama možete kupiti za pravi ili “ingame” novac i iz njih dobiti stvari, koje imaju raznoliku vrijednost i poželjnost.

Ovaj sistem je vremenom dobio veoma negativnu konotaciju, kao neetički i čak i ilegalan način da se od igrača uzmu dodatne pare, i često se direktno poredi sa kockanjem.

Posljednjih godina smo svjedoci toga da razne organizacije i države pokušavaju da stanu na put ovoj praksi, ali i toga da se i same kompanije sve više ograđuju od ovoga i da je praktično postala stavka za reklamnu kampanju “da vaša igra nema Loot kutije”. Ipak, kad vidimo koliko para sve ovo donosi, jasno nam je zašto se velike izdavačke kuće čvrsto bore da odbrane i pravdaju sistem Loot kutija.

“Overwatch”, jedna od igara za koju se smatra da je kriva za popularizaciju ovog sistema, je ušla u “odabrano” društvo igara, koje su zaradile više od milijardu dolara samo od mikrotransakcija unutar igre, bez uračunate prodaje same igre, objavio je Play! Zine.

Ovo je tako šesti “Activision-Blizzard” IP kome je ovo uspjelo, a ranije su milijardu zarade prodajom mikrotransakcija već uveliko prešli “World of Warcraft”, “Call of Duty”, “Destiny”, “Candy Crush” i “Hearthstone”. (Mondo.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,