Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen novi portret kraljice Elizabethe s posebnim nakitom koji krije emotivnu priču

Preuzmite sliku

Kanadska vlada objavila je novi portret kraljice Elizabethe II (94) koja na sebi nosi vrlo poseban nakit, koji krije emotivnu priču.

Objavljeni portret snimio je u dvorcu Windsor u martu 2019. godine kraljevski fotograf Chris Jackson, a može se vidjeti i na Instagram profilu  @chrisjacksongetty. Na slici je kraljica u bijeloj haljini sa suptilnim vezom. Kanadska medalja i znak vrhovnog komandanta kanadskih oružanih snaga istaknuti su na njenom ramenu. Posebnost su, međutim, dodaci 94-godišnjake.

  • Naušnice i ogrlica su od dijamanata i safira, a poznati su kao “Victorian Suite King George VI”. Jackson, koji je fotografiju objavio i na svom službenom Instagram nalogu, objasnio je to u svojoj objavi.

    ,,Kraljica Elizabeta je nakit dobila od svog oca kralja Georgea VI. (1895-1952) za njeno vjenčanje s princom Philipom (99) 1947. godine. Odgovarajuća tijara i narukvica, koje ona također nosi na fotografiji, izrađena je tek 1963. godine. Bila mi je nevjerovatna čast imati priliku fotografirati kraljicu Elizabethu II u ime kanadske vlade za njen službeni kanadski portret. Pored toga, nakit ima posebnu vezu s Kanadom. Kraljica je nosila karavan safir u Kanadi tokom Kraljevske turneje 1990.” (Azra.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,