Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi TikTok trend: Teorija šolja otkriva šta mislite o svojim gostima

Preuzmite sliku

Kada neko dođe u goste, najvjerojatnije ćete ga ponuditi šoljom kafe ili čaja. Ali, kad krenete kuhati taj topli napitak, ispostavi se da je šolja koju ste odabrali za svog prijatelja ili rođaka vrlo simbolična, stoga birajte mudro.

TikTokom trenutno kruži “teorija šoljice” i pokazuje se nevjerovatno tačna. Video djevojke Isabelle Merritt (@ithabelle) pogledan je više od 2.8 miliona puta, a hiljade su komentarisale da imaju sličan sistem kod kuće.

U osnovi, teorija ove djevojke kaže da će oblik i stil šoljice u kojoj ćete svom gostu ili gošći poslužiti kafu ili čaj dosta otkriti o vašem stavu i emocijama koje imate prema tom gostu ili gošći. Dakle, što je šoljica ljepša, to vam se više sviđaju vaši gosti.

Isabelle je objasnila:

“Ako neko dođe u moj stan, ponudit ću ga kafom, zar ne? Pristojno je. Šoljica koju ti nudim govori sve što trebaš znati o tome šta osjećam prema tebi.”

@ithabellefirst mug is gonna be decaf too

♬ Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! – Dean Martin

Zatim je u videu pokazala vrlo jednostavnu plavu šoljicu za kafu, zaobljenog četvrtastog ruba, i rekla:

“Ako ti dam kafu u ovome, to je nepristojno i mrzim te. Vjerojatno sam pljunula u nju.”

Isabelle je nastavila pregledavati svoju kolekciju šoljica, govoreći o tome kako su određene šoljice bile namijenjene i za određena pića, a zelena M&M šoljica bila je idealna za latte s medenjacima za jednu od djevojaka. Imala je i posebnu šoljicu koja je bila samo za njezinu ličnu upotrebu, a onu na kojoj je pisalo “David” bila je za njenog oca.

Ovaj viralni video prokomentarisalo je na hiljade korisnika TikTok društevne mreže, gdje su se brojni od njih složili sa ovom teorijom:

“Imam generičke šoljice za ljude do kojih mi nije stalo i posebne šoljice za moje najdraže ljude. Ali, ona s planinskom kravom na sebi je moja.”; “Ne mogu vam opisati koliko sam povezana s ovim.”; “Volim davati ljudima šoljice koje ne odgovaraju njihovoj vibri. Moj otac i punac u mojoj kući piju isključivo iz šoljica Disneyjevih princeza.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje