Utorak, 9. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerovatna preobrazba: Imala je više od 150 kg, nakon mukotrpne borbe danas je mršavica (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

44-godišnja Britanka porijeklom iz SAD-a, Melissa Foreman težila je više od 150 kilograma, a nakon što je postala majka dvoje blizanca, odlučila je stati na kraj borbi s kilogramima koju je vodila čitav život. 

 • melissaforeman_25022015_facebook
 • Najprije je drastično promijenila način prehrane, najprije smanjivši unos od 5000 kalorija dnevno, no to nije bilo dovoljno. Stoga se odlučila na operaciju podvezivanja želuca, piše Index.hr. Zahvat je donio rezultate, međutim, pojavio se drugi problem – gubitak od gotovo 80 kilograma ostavio je, očekivano, tragove na njenom tijelu pa se Melissa suočila s problemom viška kože koji je ostao.

  “Izgledala sam kao ispuhani balon. Mrzila sam se više nego ikad prije. Osjećala sam se poniženo i ružno. A sve je počelo sa slatkišima. Odrasla sam u Kaliforniji, i jednostavno sam stalno jela. Kao dijete sam bila debeljuškasta, a onda sam bila debela tinejdžerica da bi na kraju završila kao abnormalno pretila odrasla osoba”, priča Melissa koja je svoje putovanje od pretilosti do mršavosti opisala i na svom blogu, a savjete o ljepoti danas dijeli i preko svog YouTube kanala.

 • melissa3_25022015_blog
 • Nakon uspješne operacije i promjene prehrambenih navika, trebalo je konačno riješiti problem viška kože. Tako se Melissa odlučila na još jednu operaciju. “Proces je trajao tri mjeseca, a odvijao se u dvije faze. Oporavak je bio težak. Ali bol se isplatila. Tragovi moje opsesije su konačno nestali. Dobila sam natrag svoje tijelo, onakvo kakvo sam oduvijek željela. Bilo je to čudesno”, kaže Melissa koja danas ima manje od 70 kilograma te dodaje:

 • melissa4_25022015_facebook-tile
 • “Sada mogu trčati, duže ću živjeti, ma mogu sve! Imala sam nevjerovatnu sreću što sam naletjela na tako dobre liječnike i hirurge. Rezultati su uistinu nevjerojatni. Iako to još uvijek nije savršeno, presretna sam”. 

  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: