Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nevjerovatna energija ovog profesora fizike opčinila njegove studente

Internet se jednostavno zaljubio u energiju koju posjeduje simpatični profesor fizike David Wright sa Tidewater Community koledža i Virginiji nakon što su studenti podjelili snimak njegovih eksperimenata.

U snimku se vide mnogi eksperimenti koje on izvodi, ali je ono što ga izdvaja od ostalih profesora fizike jeste njegov entuzijazam, koji je inspirisao mnoge njegove studente, naročito zbog toga što sa godinama ne jenjava, nego samo raste.

“Pitaju me odakle mi toliko energije. Ne znam, jednostavno je imam. Moja energičnost je ono čime utičem na studente”, rekao je ovaj simpatični profesor koji već četiri decenije prenosi svoje znanje na časovima koji njegovim studentima ostaju u pamćenju do kraja života.

Nakon što je studentica Erica Church postavila na Twitter snimak u kojem se može vidjeti nekoliko njegovih eksperimenata, pogledali su ga milioni, čime je i sama iznenađena.

“Ako ja nisam entuzijastičan u vezi s predavanjima, neće biti ni oni. Želim da budu uzbuđeni zbog nauke, a ne samo da uče i prođu test. Želim da misle: “ovo je nevjerovatno”, izjavio je Wright za CNN. (Tuzlanski.ba) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,