Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Neprikladan komentar učiteljice šokirao sve: Uprkos tome mnogi je brane, evo i zašto

Preuzmite sliku

Na Facebook stranici “Podgorički vremeplov” objavljena je fotografija zadatka jednog učenika trećeg razreda.

Riječ je o diktatu, a učiteljica je pri ocjenjivanju napisala “UŽAS!”.

Dijete je pri pisanju diktata imalo grešaka, međutim način na koji ga je učiteljica ocijenila je po mišljenju mnogih pogrešan.

Sami roditelji su smatrali da je njen način i više nego loš, pa je majka odlučila napisati odgovor.

“Ovako se ne daje volja za školu. U moje vrijeme pisalo se “nije dobro, vježbaj”, a užas je za ovu nastavnicu koja je napisala jer ovo je vaš posao da učite djecu, a ne moj.”, poručila je majka, prenosi Telegraf.rs

Nakon što je fotografija objavljena na stranici, mnogi su odlučili da podijele svoje mišljenje, pa su se neki slagali s majkom a drugi ipak ne.

Međutim, nakon ovakvog komentara majke postavlja se pitanje čiji je zapravo posao?

Vrlo je vjerovatno da učiteljica smatra da niko s djetetom nije vježbao, dok majka prebacuje svu odgovornost na učiteljicu.

“Prije su djeca učila i radila svoje zadatke sama. To mnogo govori o tadašnjim prosvjetnim radnicima, a danas roditelj mora da sjedne da uči uz dijete, da radi sa njim i većinu gradiva nauči tako umjesto u školi. To je surova istina današnjice i prepoznaće se svaki roditelj u tome.”, bio je jedan kod komentara.

S druge strane, bilo je i onih koji su stali na stranu učiteljice, za koju smatraju da je to sigurno napisala iz nemoći.

“Učiteljica jeste pogriješila, očito iz očaja i nemoći da pomogne djetetu. Dobronamjeran savjet za roditelje je da se obrate psihološko-pedagoškoj službi. Dijete ima mnogo ozbiljniji problem od “neznanja”.”, glasio je drugi komentar.

Šta vi mislite?

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje