Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najmanja tetovaža na svijetu nosi najveće i jako bitno značenje

Preuzmite sliku

Da li ste primijetili na nekom istetoviran znak ;? Ukoliko ste pomislili da je riječ o nekom piscu, ili “grammar naziju”, ili nekom ko eto voli da se tetovira, a ne zna ni sam zašto – griješite.

“Semicolon” tattoo, odnosno tačka-zarez, kako mi zovemo ovaj znak interpunkcije zapravo nosi veoma snažnu poruku i iza nje stoji čitav pokret, koji za cilj ima podizanje svijesti o mentalnim bolestima i neophodnosti prevencije samoubistava.

 • Osnovan 2013. godine, projekat “Semicolon” kreiran je kako bi predstavljao podršku onima koji se bore sa depresijom, samopovređivanjem, zavisnostima i koji su pokušali ili izvršili samoubistvo.

  – Tačka-zarez predstavlja rečenicu koju je autor mogao da završi, ali je izabrao da to ne učini. Autor si ti, a rečenica je tvoj život – zvanična je izjava ove organizacije.

 • Mnogi ljudi koji su se u životu susreli sa samoubistvom na neki način, da li u krugu najbližih ili su i sami pokušali da oduzmu sebi život, tetoviraju tačka-zarez, kako bi ih konstantno podsjećao na to da je život borba, ali da je pravi izbor da ga nastave.

  I ma kako da smo došli do toga, krajnji rezultat je bitan – pomoć i podrška za sve one koji pate, kako bi mogli i sami da kažu: “Još uvijek sam ovde. Moja priča nije gotova”.

 • Mali znak, ali velika svrha – pod #semicolontattoo na Instagramu se može naći preko 50.000 objava. (noizz.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,