Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najbogatiji otok SAD-a: Nekretnine nerealno skupe, stanovnici prosječno zarade 2,2 miliona dolara

Preuzmite sliku

Visoke cijene jela i pića ne predstavljaju nikakav problem za stanovnike ovog otoka koji se već nekoliko posljednjih godina naziva najbogatijim u Sjedinjenim Američkim Državama…

Rezervisati stol u najprestižnijim restoranima u Miamiju u Sjedinjenim Američkim Državama nije lak zadatak. No, u La Piazzi, to je gotovo nemoguća misija osim ako ne posjedujete barem 2 miliona dolara ili ako imate bogate prijatelje, prenosi punkufer.hr.

 • Cijena nekretnine na otoku Fisher, gdje se nalazi ovaj novi restoran, varira od 2 do 38 miliona dolara. To je dobro znati s obzirom da u La Piazzu, smiju doći samo stanovnici tog otoka – i njihovi gosti.

  Restoran se nalazi u sklopu stambenog kompleksa Palazzo Della Luna, a služi samo organski i lokalno uzgojene namirnice. Svoj jelovnik temelji na jelima od ribe i morskih plodova te mesa. Uz to obuhvaća impresivnu međunarodnu vinsku listu na kojoj se nalaze boce s vrtoglavim cijenama.

 • No visoke cijene jela i pića ne predstavljaju nikakav problem za stanovnike otoka Fisher koji se prostire na 0,9 kvadratnih kilometara uz Miami Beach, a koji se već nekoliko posljednjih godina smatraju najbogatijim osobama u Sjedinjenim Američkim Državama.

  Prema Bloombergovoj prošlogodišnjoj analizi stanovnici ovoga barijernog otoka imaju najviša prosječna godišnja primanja u zemlji – 2,2 miliona američkih dolara (u 2018. godini).

 • Pritom treba znati da na Fisheru živi oko 800 porodica koji potiču iz 40 različitih država svijeta. Uz to otok povremeno posjećuje oko 400 osoba koji rade u ugostiteljskim objektima na otoku ili kao pomoćno osoblje bogatašima.

  Na otoku nema mostova, pa se ovdje može doći samo trajektom ili jahtom. Osim stambenih kompleksa ovdje vas očekuju privatne plaže, golf i teniski tereni, osam restorana i barova te mnoge druge ekskluzivne pogodnosti. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,