Četvrtak, 12. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Najbitnije mu da nema šefa: Ovom Indonežaninu niko ne zavidi na poslu kojim se bavi

Aan Kuntoro je Indonežanin za kojeg u toj zemlji kažu da se bavi, doslovno, najhrabrijim poslom u zemlji

Njegova svakodnevnica je čišćenje septičkih jama. Sve ono na šta začepimo nos, jedva čekamo da zaobiđemo, a onda ponovo udahnemo čist vazduh, Aanu predstavlja prizor na koji se, kaže navikao.

Posao je našao raspitujući se preko svojih prijatelja. Kaže da voli slobodu svoga posla, a ne da mu se okolo šeta šef i naređuje, i upravo je to jedan od glavnih razloga što već 8 godina radi kao profesionalni čistač septičkih jama.

Na pitanje novinara da li se reklamira preko oglasa, kako dolazi do svojih klijenata kaže da u tradicionalnom oglašavanju preko novina ili uličnih stubova nije baš uvidio poseban efekat, te se na kraju odlučio kreirati svoju vlastitu web stranicu koja mu je donijela dosta novih poslova.

Užasan miris koji sa kojim se nosi svaki dan, na početku je bio najveći problem, morao je stalno pokrivati nos, ali kroz godine i iskrenu predanost poslu, kaže da je počeo prihvatati svoju svakodnevnicu koja mu je danas normalna stvar.

Jedne prilike došlo je do incidenta kada se sva tekućina sa fekalijama izlila po njemu.

Na kraju, najvažnije od svega jeste da je posao kojim se bavi, kako kaže, pošten i da ne postoji ništa što bi kupilo njegovo zadovoljstvo, nakon što je mušterija zadovoljna. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje