Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muke generacije Z: Djevojka sa dvije diplome i poznavanjem tri jezika, ne može naći posao

Preuzmite sliku

Lohanny Santos 26-godišnja je Newyorčanka iz Brooklyna koja se na TikToku požalila kako njezini pokušaji da ide od vrata do vrata u nadi da će pronaći posao nisu ispali onako kako je očekivala.

U videu koji je pregledan čak 24 miliona puta djevojka se rasplakala nakon neuspjelog pokušaja traženja posla. Držeći gomilu CV-ija u ruci na ulicama New Yorka, objasnila je kako se osjeća posramljeno nakon što su je brojni poslodavci odbili kad ih je pitala zapošljavaju li nove osobe.

@lohannysant I got tear stains on my resume 😔😔😔 #nyc #unemployed ♬ original sound – Lohanny

“Iskreno, malo mi je neugodno, jer se doslovno prijavljujem za poslove s minimalnom platom. Ovo nisam očekivala. Imam dvije diplome, iz komunikacija i glume, govorim tri jezika…”, rekla je kroz suze.

“Ovo je sr**e, samo želim biti tiktokerica” 

“Ovo je sr**e, samo želim biti tiktokerica, da vam kažem iskreno, ali ne mogu se više zavaravati, doslovno moram zaraditi. Samo ću nastaviti pokušavati”, zaključila je.

Otkako je objavila video, Santos je dobila puno podrške i savjeta kako pronaći posao. 

“Nikad se nemoj sramiti. Trebala bi osjećati ponos što stavljaš svoj ponos sa strane i što si realna”; “Ne pitaj zapošljavaju li. Samo reci da se želiš prijaviti i razgovaraj s menadžerom. Budi samouvjerena”; “Ovako smo se zapošljavali prije interneta. Nemaš se čega sramiti, jer ti ovo daje iskustvo u stvarnom svijetu”. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje