Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Može da bude neugodan: Koje su prednosti sextinga i kako da ne bude rizičan?

Preuzmite sliku

Dijeljenje intimnih “golišavih” fotografija može biti rizičan potez. Ali to ne znači da treba da odustanete i zaboravite na sexting!

Naime, neka istraživanja pokazuju da ovakav vidi komunikacije ima svojih prednosti. Slanje “nevaljalih” poruku partneru ne samo da pali varnice između vas, već povećava samopouzdanje, jača vezu i pomaže vam da istražite načine da se seksualno izrazite. Sexting može da bude pomalo neugodan ako to nikada ranije niste radili. Ponekada ne znate šta da kažete, niste sigurni šta vaš partner voli, ili se ne osjećate prijatno.

Naravno, ništa od ovoga nije bitno ako pošaljete pogrešne delikatne podatke ili dopustite da dođu u pogrešne ruke. Zato, budite oprezni i držite se savjeta za sexting kako biste uživali u dopisivanju bez brige.

 • Usaglasite se sa partnerom 

  Obavezno pitajte partnera da li želi ovakvu vrstu komunikacije prije slanja bilo čega. Ne morate nužno da pitate zvanično, ali pokušajte da razjasnite svoju namjeru i prije nego što nastavite, utvrdite da je saglasan sa tim.

  Izađite na sastanak prvo

  Mnogi ljudi se danas prije upoznavanja oči u oči dopisuju sedmicama, ali prije nego što se upustite u intimnu komunikaciju, utvrdite da li ima hemije među vama. Ako to ne uradite, možda ćete shvatiti kada se konačno i sretnete, kako ste podijelili mnogo ličnih podataka sa nekim ko vas ni ne zanima.

  Koristite seksting kao predigru

  “Prave” poruke mogu da vas dovedu u seksi raspoloženje i satima prije nego što se vidite sa partnerom i tako vas pripreme za savršenu strastvenu noć.

 • Budite otvoreni

  Ako ste pristali na seksting, budite otvoreni, ne skrivajte vaše želje i ne premišljate se da li da nešto napišete ili ne. Osjećat ćete se zadovoljnije svojim odnosom i imat ćete bolju seksualnu komunikaciju.

  Oslonite se na prethodna iskustva

  Ponekada poruku mogu da se protumače drugačije, pa je jednostavnije “čitati” nekoga dok ga gledate u oči, zato, ako niste sigurni šta tačno da napišete dok se dopisujete, sjetite se zajedničkih intimnih iskustava koji su vam se ucrtali u pamćenje. Pišite o tome.

 • Koristite ga da date savjete

  Sexting također može biti odličan način da nagovjestite partneru šta želite u krevetu.

  Budite oprezni sa fotografijama

  Nemojte slati golišave fotografije nekome ko ga ne poznajete dovoljno ili kome ne vjerujete, u suprotnom se džite samo dopisivanja ili snimaka, fotografija koje malo otkrivaju.

  Ne čuvaj, ne arhiviraj

  Naravno, ko ne bi volio da se vrati na “mjesto zločina” i još jednom pogleda ili pročita “vruće dopisivanje”, ali da biste eliminisali šanse da ih vidi pogrešan par očiju, ne oklijevajte da pritisnite taster delete. (lepotaizdravlje.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje