Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Misteriozna i sablasna zona u kojoj ni radio uređaji, ni satovi ne rade… (VIDEO)

Preuzmite sliku

Neki smatraju da je riječ o NLO vorteksu, a čak ni naučnici ne mogu objasniti anomalije koje se javljaju

Područje koje se nalazi na 27. sjevernoj paraleli spaja vrlo značajna i poznata mjesta – Bermudski trokut, piramide iz Gize i Himalaje. Često ju nazivaju i “zonom tišine”, misterioznim mjestom na planeti koje zaustavlja funkcionisanje satova i radio aparata, a doista je jedno od područja s najviše anomalija na cijeloj planeti, piše Ancient Code.

Tamo, čini se,  ništa od uređaja ne funkcioniše ispravno, a naučnici koji su izučavali područje nisu našli logično objašnjenje za te pojave te ostaju zbunjeni brojnim zagonetkama koje nosi.

Ova “izvanzemaljska pustinja” nalazi se na 2000 metara nadmorske visine, a misterioznija je nego što se da naslutiti.

Sjever nije sjever

Tamo, usred ničega, misteriozni željezni obeliks visok gotovo tri metra visine stoji samostalno, pokazujući prema enigmatičnoj regiji lociranoj na istoj liniji, povezujući je s drugim mjestima prepunim anomalija i slavnim egipatskim piramidama. Iako su zonu posjećivali naučnici različitih specijalnosti, jedino što su otkrili su stvari koje ne mogu objasniti.

U nekim njenim dijelovima satovi ne funkcionišu, kompasi ne pokazuju sjever, a radio uređaji oglašavaju samo tišinu.

Nadimak zona tišine nije dobila zbog nedostatka zvuka, već zbog fenomena u kojem se radio valovi ne mogu pravilno distribuirati. Da bi tamo komunicirali radijem morate imati puno sreće, ili se pak nalaziti na strogo određenom području, no čak ni tada komunikacija ne traje dugo.

Regija prepuna željeza

Iako se to područje smatra žarišnom tačkom paranormalnog, ljudi zapravo žive tamo. U Zoni tišine nekoliko je kuća s velikom međusobnom udaljenosti. Ono što je još zanimljivo je da te kamene kuće ne sadrže željezo ili bilo koji drugi metalni materijal, no ipak su magnetske prirode i privlače magnete.

Neki vjeruju kako se sve to događa zbog visoke koncentracije željeza u tom području. U dalekoj prošlosti, ova je regija zapravo bila potopljena pod vodom i velik broj meteorita se ovdje srušio.

Podzemne NLO baze?

Fenomen je istraživala naučna ekipa iz grada Torreona, a utvrdili su kako su anomalije uzrokovane postojanjem magnetskog konusa koji uzrokuje ionizaciju u atmosferi koja blokira prijenos radio valova.

Od 19. stoljeća postoji velik broj izvještaja o padu meteorita, ali i o pojavi misterioznih svjetala, zbog čega teoretičari zavjere to područje nazivaju i NLO vorteksom, odnosno mogućim lokacijama gdje izvanzemaljci imaju svoje podzeme baze. (express.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,