Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Manje poznata činjenica: Zbog čega je princeza Diana nosila dva sata na ruci?

Preuzmite sliku

Princeza Diana oduvijek je znala dati izjavu svojim izgledom i bila je poznata po svojoj dobrodušnosti. Na primjer, Kraljica srca odbila je nositi rukavice dok je bila van službene dužnosti, kako bi bila bliže ljudima i pokazala im naklonost, piše Bright Side.

Jednom je uhvaćena na kameri kako nosi dva sata na ručnom zglobu i to nije slučajnost. Diana je voljela da izrazi svoje osjećaje prema ljudima koje je voljela, a ova je gesta bila namijenjena i nekom posebnom, prenosi Tuzlanski.ba.

 • Ova fotografija princeze Diane snimljena je 1981. godine, ubrzo nakon što su se ona i princ Charles zaručili. Kamera je uhvatila kako gleda svog zaručnika kako igra polo u Guards polo klubu u Windsoru.

  Sve je izgledalo prilično obično, osim jednog malog i prilično ekstravagantnog detalja: Diana je imala 2 sata na ručnom zglobu. Kako se ispostavilo, zlatni metalni sat s tankim kaišem bio je Dianin, ali tamniji je pripadao Charlesu. Diana je podijelila da nosi Charlesov sat kao počast njemu i da mu donosi sreću. Ovaj je gest podsjetio na staru tradiciju iz srednjeg vijeka.

  U srednjim vijekovima postojala je tradicija da se ženski rupčić vezuje za stražnji dio viteške kacige prije dvora. Ogrtač je shvaćen kao šarm sreće i to je bio način da pruži podršku osobi koja ulazi u takmičenje. Nažalost, brak s Dianinom i Charlesom nije dugo trajao, ali ova slatka gesta ilustrira da su definitivno imali ljubav i nježnost u svom odnosu, barem na samom početku.

  Diana nije htjela nositi tijaru koju joj je kraljica posudila na dan svog vjenčanja. Umjesto toga, izabrala je onu koja je bila u njenoj porodici dugi niz godina. Diana je ovim gestom pokazala da je odlučila ostati vjerna tradiciji svoje porodice, jer su se mnoge žene, uključujući i njenu sestru, udale sa tom tijarom. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,