Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ljubitelj Tolkienove fantazije kreirao ličnu avanturu: Odlučio da živi kao pravi Hobbit

Preuzmite sliku

Nicolas Gentile, 37-godišnji ljubitelj Tolkienove fantazije, odlučio je da učini više od čitanja o životu svojih omiljenih likova, Hobbita, pa je i sam počeo da živi kao Hobbit.

Gentile, po zanimanju poslastičar, odrastao je čitajući Tolkienove knjige i gledajući popularnu trilogiju “Gospodar prstenova”. Oduvijek je bio ljubitelj fantastike, ali u jednom trenutku čitanje i zamišljanje svijeta i likova koje je toliko volio više nije bilo dovoljno.

Nicolas je bio umoran od doživljavanja tuđih avantura, te je odlučio da bude lik u svojoj ličnoj avanturi – da počne da živi kao Hobbit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MyHobbitLife (@_myhobbitlife_)

“Prije izvjesnog vremena shvatio sam da mi knjige i filmovi više nisu dovoljni da zadovoljim svoju strast prema žanru fantazije”, rekao je Nicolas za “Guardian”.

Godine 2018. kupio je dva hektara zemlje u brdovitom selu Abruzzese, u centralnoj Italiji, i započeo izgradnju sopstvene kuće, baš kao za Hobbita, prenosi 24sedam.rs.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MyHobbitLife (@_myhobbitlife_)

On i njegova porodica od tada žive tamo, obučeni kao Hobbiti, plešući, pjevajući i spremajući domaća jela. Toliko su se zabavljali da su poželjeli da prošire svoju priču i privuku i druge zaljubljenike u epsku fantastiku.

Ovaj 37-godišnjak nije otkrio koliko su koštali njegova hobitska kuća i zemljište oko nje, ali je rekao da je na njih potrošio gotovo svu životnu ušteđevinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MyHobbitLife (@_myhobbitlife_)

Sada želi da prikupi oko 1,7 miliona dolara kako bi izgradio hobitsko selo u punoj veličini pod nazivom „Gentile County“.

“Cilj ovog projekta nije stvaranje profita”, rekao je Nicolas za “Insider Magazine”.

“Da sam htio da se obogatim, uložio bih u bitcoin. Sve što želim je da upoznam ljude poput sebe, koji imaju istu magiju u očima i ljubav prema jednostavnim stvarima u životu, i koji s vremena na vrijeme uživaju u večeri sa prijateljima i avanturi u šumi”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MyHobbitLife (@_myhobbitlife_)

Italijanski Hobbit iz stvarnog života dokumentuje svoj hobitski život na Instagramu, gdje redovno objavljuje fotografije i video-zapise za druge ljubitelje Tolkinovog fantastičnog univerzuma. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje