Utorak, 11. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ilustracijama pokazala kako izgleda život doktora za vrijeme pandemije

Preuzmite sliku

Niko nije očekivao da će 2020. godina biti takva. Svi medijski kanali potiču ljude da ostanu kod kuće. Sva pozorišta, kina, teretane i muzeji su zatvoreni. Sve su bolnice širom svijeta pune ljudi, neke čak nisu u stanju pomoći drugima, piše Bored Panda. I

Sve se zaustavilo u velikoj pandemiji 21. vijeka – korona virusu. Jedna umjetnica odlučila je pokazati nam kako se prilagođavamo tim nelagodnim i ekstremnim vremenima. 39-godišnja iranska umjetnica Alireza Pakdel stvara  ilustracije koje prikazuju trenutnu situaciju u svijetu i pokazuju kako se boriti protiv širenja ovog nevidljivog neprijatelja, prenosi Tuzlanski.ba.

Njene ilustracije bilježe oštru stvarnost onih koji se žrtvuju kako bi se brinuli o nama – ljekara, policajaca, vatrogasaca i medicinskih sestara. Oni su protagonisti ovih ilustracija koje trebapoštovati. Pakdel majstorski ističe snagu solidarnosti, empatije i zaštite jednih za druge. Njeni likovi prenose sve vrste osjećaja i apeliraju na nadrealne, imaginarne situacije koje se odražavaju na današnji svijet. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje