Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Google posvetio logo pronalasku vode na Marsu

Preuzmite sliku

Nakon što je Američka svemirska agencija (NASA) saopćila da je na Marsu primjećena tekuća voda, jedna od najvećih svjetskih internetskih korporacija “Google” posvetila je danas svoj logo upravo ovom historijskom trenutku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Inače, NASA je jučer saopćila kako njeni istraživači vjeruju da su mrlje sa fotografija Marsa koje se vide na kraterima, zapravo tekuća voda. Tim povodom drugo slovo “o” na današnjem logu googlea je obliku “nasmijanog Marsa” koji slamkom ispija vodu iz čaše.

Britanski “Guardian” jučer je pisao da istraživači NASA-e tvrde kako su se novim otkrićima potvrdila vjerovanja da je život na Marsu ipak moguć. “Postoji tečna voda na površini Marsa”, kazao je vodeći naučnik istraživanja na Marsu, Michael Meye.

Na fotografijama se, prema tvrdnjama naučnika, vide krateri od vode koja ide i do nekoliko stotina metara niz brdo po površini planete. Ovaj proces dešava se samo tokom ljetnog perioda prije nego se osuši. Vjeruje se kako se “voda” presuši zbog pada temperature. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,