Utorak, 11. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Eksperiment pokazao kakvi muškarci vole velike grudi

Psiholozi su uključili 266 muškaraca i s njima izveli dva testa. Ono što utječe na ukus muškarca kada su u pitanju ženske grudi je to koliko novca zarađuju! 

Psiholozi su izveli dva eksperimenta kako bi vidjeli na koji način ekonomski status muškarca utječe na to voli li više žene s manjim ili većim grudima.

Prvi eksperiment je uključio 266 muškaraca s različitim primanjima i iz svih društvenih slojeva – niže, srednje i visoke. Svakom ispitaniku su pokazane animirane ženske figure s različitim veličinama grudi. Oni su ih onda ocjenjivali od jedan do pet, ovisno o nivou privlačnosti.

Ispostavilo se da muškarci s niskim socio-ekonomskim statusom smatraju da su velike grudi privlačnije od onih s visokim primanjima. U drugom eksperimentu su htjeli utvrditi utječe li glad na to jesu li muškarci skloniji velikim ili malim ženskim grudima, obzirom na to da su grudi asocijacija na porođaj i odgajanje deteta.

Iskoristili su grupu gladnih i sitih muškaraca, kojima su opet pokazivali animacije različitih veličina ženskih grudi. Muškarci koji su gledali ove animacije s praznim želucima bili su oduševljeni bujnim ženskim poprsjima, za razliku od onih koji su došli siti i smatrali da su privlačnije manje grudi. (express.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje