Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dojila dijete u Ikei tokom kupovine, a njena fotografija je izazvala raspravu na društvenim mrežama

Preuzmite sliku

Jenny Tamas našla se u situaciji poznatoj mnogim majkama.

Obavljala je kupovinuu u Ikei, a njena kći Lilly je ogladnjela. Djevojčicu je gurala u kolicima i odlučila je podojiti nasred trgovine kako bi je umirila.

“Ovdje se možda čini da sam nedodirljiva kad je u pitanju dojenje u javnosti, ali pokušavala sam pronaći prazan prolaz kako bih izbjegla poglede ljudi. Kao da radim nešto čega se treba sramiti. Prošla je porodica s pet ili šest članova i nisu prestajali buljiti i šaputati. A onda su se počeli smijati. Osjećala sam se poniženo. Ja spadam među one ljude koji iznova ponavljaju situacije u glavi, nebrojeno puta i stalno pokušavam pronaći glas. Šta sam mogla reći? Ne čak njima, nego sebi ili Lilly”, prepričala je Jenny na Instagramu. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenny Tamas (@thejennytamas)

Objavila je i fotografiju kako bi zornije dočarala prizor i skupila je preko 12 hiljada lajkova te komentara. Rasprava o dojenju na javnom mjestu povela se i na Twitteru.

“Ako se ne slikate kako dojite bebu u javnosti, ljudi neće znati da je jako bitno da se nahrane bebe i onda ćemo imati gomilu gladnih beba svuda.”

“Evolucija je namijenila i da imamo organ za mokrenje i da je to potpuno fiziološki, ali nije baš da je ok raditi to svuda javno. Dojenje u javnosti je ok, ali nije baš da mora da nasred samoposluge.”

“Ako ja mogu jesti nasred samoposluge, ne znam zašto beba ne bi mogla jesti i što je točno problem. Ne pada mi, dakle, na pamet da slušam plač novorođenčeta samo zato što bi nekom bilo neugodno dok hranim svoje dijete. Nemojte gledati, gospodo.”

 

“Kod nas je dojenje u javnosti skandal, ali je zato udaranje po dupetu u busu potpuno normalno.” (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,