Četvrtak, 9. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Devetogodišnjak do kraja godine diplomira, a onda upisuje doktorat: Želim razvijati umjetne organe

Čudo od djeteta iz Belgije u dobi od 9 godina studira elektrotehniku i u prosincu planira diplomirati na Tehnološkom sveučilištu Eindhoven, na studiju koji je tek upisao prošle godine.

Nakon toga Laurent Simons planira upisati doktorski studij elektrotehnike, a istovremeno će studirati medicinu, kako je rekao njegov otac Alexander za CNN. Dječakov talent prvo su opazili djed i baka, a roditelji su smatrali da pretjeruju, no ubrzo su se i učitelji složili.

Testirali su ga iscrpno u potrazi za granicama njegovog talenta i kazali su roditeljima da je poput spužve, upija nevjerovatno puno informacija i to brzo.

 • Laurent dolazi iz doktorske porodice, ali i dalje nema objašnjenja zašto je tako nadaren. Univerzitet mu je dopustilo da završi studij ranije od drugih studenata.

  Sjoerd Hulshof sa Univerziteta kazala je da je Laurent “jednostavno izvanredan”. “Laurent je najbrži student kojeg smo ikada imali. Ne samo da je hiperinteligentan nego je i vrlo suosjećajan”.

  Njegov napredak, naravno, nije ostao nezamijećen i već ga traže prestižni Univerziteti širom svijeta, ali Laurentova porodica još ne želi kazati koje ponude razmatraju za njegov doktorat.

  Njegovi roditelji paze da Laurent uz učenje ima vremena i za igru. “Ne želimo da postane previše ozbiljan. On radi štogod želi”, kazao je njegov otac Alexander i dodao da moraju “pronaći ravnotežu između dječaštva i njegovih talenata”.

  Laurent već zna što želi raditi u životu: Razvijati umjetne organe.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,