Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zatvorski čuvar oborio svjetski rekord u broju tetovaža iz jedne animirane serije

Preuzmite sliku

Volite li Simpsonove? Ako je tako, još uvijek ih ne volite koliko Michael Baxter. Michael ima 52 godine i živi blizu Melbournea u Australiji. Radi kao čuvar u zatvoru, a uspio je i dokazati svima da je najveći obožavatelj Simpsonovih!

  • Michael Baxter potrošio je oko 12.000 australskih dolara i 130 sati na tetovaže Simpsonovih. Njegova tattoo umjetnica koja je radila ovaj posao zove se Jade Baxter-Smith.

  • “Želio sam napraviti nešto jedinstveno što niko drugi nema i što niko ne bi ni pomislio”, rekao je Michael. Prema njegovim riječima, tetovira se više od desetljeća. Konkretno, rad na Simpsonima trajao je 15 sesija tokom jedne godine.

  • “To je ovisnost”, kaže Baxter. “Jednom kada napravite jedan, želite još i još.” Njegova tetovaža uključuje ne samo glavne likove omiljene animirane serije, poput Homera, Marge, Barta, Lise i Maggie, već i druge kultne likove.

  • Nakon brojnih glasina u medijima, Guinnessova knjiga rekorda službeno je potvrdila da Australac Michael Baxter drži rekord za “najviše tetovaža likova iz jedne animirane serije”.

    Zahvaljujući tetovažama, Michael je sada prepoznat u cijelom svijetu. Njegovi obožavatelji čak su pokušali uvjeriti kreatore Simpsonovih Jamesa L. Brooksa i Matta Groeninga da pozovu Michaela u SAD kako bi se pojavio u seriji u animiranom formatu.

  • “Svugdje me prepoznaju. Moji prijatelji to obožavaju, posebno popularnost koju trenutno dobivam. Svi mi govore da je tetovaža nevjerovatna, pogotovo kad je vide na tijelu. Moja žena Sharin i kćeri Michelle i Rebecca to obožavaju. Moj sedmogodišnji unuk Cohen i moja petogodišnja unuka Mila misle da je to fantastično”, kaže Michael.

  • Međutim, nije samo Michael Baxter taj što privlači pažnju kada je u pitanju ova nesvakidašnja priča. Njegova tattoo umjetnica naprosto je zapanjena pažnjom i interesom koji ona dobiva. Nije mislila da je Michael ozbiljan kad joj je prišao, obavještavajući je o svojim planovima. Nakon obavljenog posla, zajedno su putovali na razne izložbe tetovaža i konvencije. “Drago mi je što me Jade koristi za promociju svog rada” – kaže Michael. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje