Četvrtak, 6. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Božićno drvo na Floridi razlikuje se od onih u ostatku svijeta, a evo zašto…

Božićni i novogodišnji praznici se nekako uvijek zamišljaju kao zimska idila, snijeg, topli napitak, svjećice na jelki. Ipak, ne mogu svi da imaju “idealne” praznike, ali se veoma vješto snalaze. U West Palm Beachu su potpuno zanemarili nedostatak snijega i jelki i učinili da i oni imaju Božić kao i svi drugi.

Na Floridi je takođe ovo važan praznik, a kako u West Palm Beachu nemaju uslove da ga dočekaju onako kako se to očekuje, iskoristili su ono što imaju i sada obalu Floride krasi jedna od najneobičnijih “jelki”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandi The Holiday Sand Tree (@sanditreewpb) on

Božićna jelka od pijeska, tačnije, od 700 tona pijeska oblikovanih u 10 metara visoko drvo. Još od 2012. godine pred praznike dolaze kamioni koji dovoze pijesak kako bi bila napravljena jelka Sandi i oko nje figure koje svake godine imaju različitu tematiku, a za doček 2020. godine tema je surfovanje i okolina.

Kao i svaka jelka, i Sandi je ukrašena ukrasnim lampicama i naravno, zvijezdom na vrhu, a još od kada je prvi put napravljena postala je turistička atrakcija koju je od tada posetilo oko milion turista.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandi The Holiday Sand Tree (@sanditreewpb) on


Nakon što prođu praznici sav pijesak se koristi za razne projekte širom grada i na taj način Sandi “čuva okruženje”. Jeste neobično što formacija od pijkula pijeska ima ime, ali zapravo i nije, kada to uporedite sa činjenicom da ta pješčana jelka ima i svoje naloge na Twitteru i Instagramu sa redovnim objavama, piše Travel and leisure. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,