Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Baka u desetoj deceniji pobijedila koronu pa nazdravila hladnim pivom

Preuzmite sliku

Jennie Stejna iz Massachusettsa proslavila je pobjedu nad korona virusom tako što je u bolničkom krevetu nazdravila hladnim pivom Bud Light te je oduševila svijet, piše 24sata.hr.

Žena koja je snimala Jennie dok pije pivo pitala ju je je li ukusno, a ona je odgovorila da jest prije nego što je popila još jedan gutljaj i oblizala usne, piše Mirror.

Žena je potom Jenni rekla da je hladno pivo najbolje, a ona je odgovorila potvrdno. Jennina strast prema pivu proizlazi iz njene ljubavi prema bejzbolu. Njena unuka novinarima je ispričala kako je Jenna Stejna često znala sjediti i slušati utakmice Red Soxa na radiju. Živjela je u domu za penzionere.

Prije tri sedmice zarazila se korona virusom i postala prva Amerikanka koja se razboljela u domu za penzionere. Suprug joj je preminuo 1992. u dobi od 82 godine, a netom prije nego što joj se zdravstveno stanje pogoršalo posjetila ju je unuka Violet Gunn. Tokom liječenja u jednom razdoblju je bila toliko loše da se porodica pripremala za oproštaj.

Adam Gunn, suprug druge unuke Shelley, pitao ju je je li spremna otići na nebo, a ona je potvrdila. Ipak, uspjela se oporaviti i postala je prva u Life Care Centru koja je pobijedila virus.

– Naša borbena poljska baka službeno je pobijedila virus. Jako smo zahvalni – kazao je Adam Gunn novinarima.

U toj ustanovi još je 33 oboljelih od Covida – 19, a Jenna se oporavila u trenutku kad je SAD zabilježio više od 100.000 umrlih. Države u SAD-u ublažavaju mjere, a više od 40 miliona ljudi ostalo je bez posla. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,