Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Baka pokazala kako se šminkom postiže mlađi izgled

Preuzmite sliku

Starenje baš nikome ne zvuči zabavno. S vremenom će nas tjelo početi izdavati, koža će visiti na mjestima na kojima je sada čvrsta, a naše lice postaće odraz naših godina. No, ne treba očajavati zbog toga – to je sasvim prirodno i baš svakom se događa. Ipak, ova 78-godišnja baka će vam pokazati kako šminkom postići mlađi izgled, ona je svakako ekspert.

Usvajanjem zdravih životnih navika i uz pravilnu njegu kože može se malo usporiti proces starenja, a tu je uvijek i make up koji, barem u talentovanim rukama, može prekriti koju godinu.

Ako ne vjerujete, upoznajte Johan Hopkins, 78-godišnju majku poznatog šminkera Christophera Hopkins koja je u videu pokazala koliko šminka može napraviti veliku razliku. Kaže kako se osjeća toliko osnaženo dok je našminkana da i spava našminkana.

Ok, spavanje sa šminkom svakako vam nećemo preporučiti jer nikako nije dobro za našu kožu, no čini se da Johan ne može bez toga. Ona tvrdi kako svako ima pravo da se osjeća dobro u vlastitoj koži i da se treba suprotstaviti svima koji to osuđuju.

U njenim očima, ljudima bi trebalo biti dopušteno da rade ono što vole a da ih drugi ne osuđuju. Ono što je čini fantastičnom svakako je vještina šminkanja. Uistinu je jako dobra i vješta u tome, a njen talenat naslijedio je sin Christopher, koji je odrastao gledajući majku kako se šminka.

Kristofer imam svoj Yoututbe kanal, a na njemu je podijelio video svoje majke u kojem ona pomoću šminke postiže barem 10 godina mlađi izgled. Transformacija je nevjerovatna! (ddl.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje