Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

10 neočekivanih beauty upotreba obične kašike (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

1. Preko noći ostavite u zamrzivaču dvije velike kašike. Ujutro ih izvadite iz leda, pa stražnju stranu pribora za jelo lagano pomičite ispod očiju. Pokreti će pomoći istisnuti višak vode, a hladnoća će neutralizirati natečenost.

2. Hladnom kašikom možete nježno protrljati i novonastalu masnicu i tako spriječiti dotok krvi do ovoga područja čime ćete ubrzati zacjeljivanje.

3. Kašika je i odličan alat za povlačenje ravnih i krivudavih linija, što je poželjna karakteristika prilikom nanošenja tuša za oči. Prislonite dršku uz kapak i povucite ravnu crtu, dok će vam mačje oči podariti obla strana kašike.

4. Obla površina kašike spriječit će i razmazivanje maskare. Stavite je ispod kapka kad nanosite omiljenu maskaru, upotrijebite četkicu za uobičajenu aplikaciju, pa ostavite minutu-dvije dok se boja ne stablizira.

5. Uvijte trepavice uz pomoć kašike: obli dio pritisnite uz kapak oka, prstom dodaknite trepavicu te je ‘odgurujte’ uz rub kašike oponašajući efekt uvijača.

6. ‘Napukla’ vam je površina sjenila za oči ili kompaktnog pudera u prahu? Smjesi dodajte kap ili dvije alkohola pa stražnjom stranom kašike izgladite površinu. Ostavite da se osuši i nastavite koristiti kozmetički proizvod kao i prije.

7. U kašiki možete izmiješati omiljenu boju sjenila za oči s malo vazelina kako bi dobili originalno sjajilo za usne.

8. Isticanje obraza šminkom može se pretvoriti u pravu stravu i užas ako niste vješti s osjenčavanjem jagodice. Prislonite kašiku na jagodicu obraza, pa ispod zakrivljene linije kašike nanesite prah za konturiranje.

9. Neka kašika bude paleta za umjetničko ukrašavanje noktiju. Nakapajte na površinu kašike dvije ili više boja laka za nokte i tako si olakšajte miješanje boja te oslikavanje ove rožnate površine.

10. Ubrzajte proces uklanjanja akne s lica uz pomoć tople kašike. Uronite kašiku u toplu vodu (voda iz slavine koja nije prevruća i neće opeći kožu) pa njome poklopite aknu i držite je sve dok se površina kašike na ohladi.

Pogledajte kako vam metalna kašika može pomoći prilikom nanošenja tuša za oči te uvijanja trepavica… (zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,