Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

U potrazi za hranom medvjed ušao u parkirani automobil

Preuzmite sliku

Popularno

Medvjedi su u potrazi za hranom spremni da preuzmu mnogo rizika, ali i da pokažu koliko su zaista spretni.

U potrazi za hranom često silaze sa planina i izlaze iz šuma u ​​naseljena mjesta. Omiljene su im kante za smeće, ulaze i ugaraže, a ako ostavite automobil otključan, može se desiti da ga i tu pronađete.

Na snimku se vidi kako radoznali medvjed bez problema otvara vrata Honde CR-V, u početku okljeva, ali će do kraja snimka skupiti dovoljno hrabrosti da uđe u automobil. Prema riječima svjedoka medvjed je uzeo nešto hrane i ostao u automobilu samo pet minuta. Automobil je ostao netaknut i nije bila pričinjena nikakva šteta. Vlasnik može biti zadovoljan.

Kako navode na stranici Bearwise.org, ova vrsta medvjeda ima kandže do pet centimetara i njima lako može da otvori vrata. Zbog toga se preporučuje zaključavanje automobila i posebno zatvaranje svih prozora. Takođe se savjetuje da u kabini ne ostavljate hranu sa intenzivnim mirisom koji bi mogao da privuče medvjeda.

Najveći problem je ako se vrata automobila zatvore nakon što medvjed uđe u automobil. U ovom slučaju, medvjed može lako da se uspaniči, a zatim u strahu da uništi automobil. A to sigurno niko ne želi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,