Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zajko Zeba za Tuzlanski.ba: Ginuli smo da napravimo nešto za ovaj klub, sada ispadamo svi smiješni

Preuzmite sliku

Nakon informacije da je predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić podnio ostavku na tu funkciju u trenutku kada su Crveno-crni sa Tušnja lideri prvenstva, nastala je prava panika u gradu soli.

Dugo vremena navijači Slobode čekaju da proslave titulu prvaka države ili osvajača Kupa BiH. Mnogi će kazati da tim Husrefa Musemića predvođen kapitenom Zajkom Zebom igra najatraktivniji fudbal ikad viđen na stadionu Tušanj.

Sezona kada se san trebao pretvoriti u javu svih ljubitelja fudbala u Tuzli činila se nestvarnom. Sve do dolaska Azmira Husića koji je u kratkom periodu preporodio klub i doveo ga na sami vrh bh. fudbala.

  • zajko zeba1
  • Kako su informaciju o tome da Husić zbog odnosa Grada Tuzla prema Slobodi ne želi više biti “alfa i omega” kluba iz Rudarske br.2 doživjeli fudbaleri u svlačionici razgovarali smo sa kapitenom FK Sloboda Zajkom Zebom.

    Iskreno, mene je pogodila ta tužna vijest. Smatram da čovjeka poput Azmira Tuzla treba čuvati kao malo vode na dlanu, jer je on zaista osoba koja je na svom mjestu u svakom smislu“ – kazao je Zeba na početku razgovora za Tuzlanski.ba.

    U ime svih igrača mogu da kažem da sve što je bilo sa gosp. Husićem usmeno dogovoreno na relaciji igrači-uprava bilo je ispoštovano. Dugo sam u fudbalu, ljudi poput Azmira je malo. Ako ode to će biti veliki gubitak i za bh. fudbal, a o posljedicama u Slobodi da ne govorim“ – kaže kapiten FK Sloboda i dodaje:

    Husić je i pored ostavke zamolio mene i šefa da ove dvije utakmice do pauze odigramo za nas, za Slobodu, za njega i normalno za naše navijače“ – istakao je Zeba.

  • zajko-zeba-tuzlanski-zag
  • Na pitanje šta i kako dalje, ukoliko se Azmir zaista povuće sa mjesta predsjednika, Zeba je odgovorio:

    Teško je to kazati, jer svi mi koji smo tu, uslove smo dogovarali s Husićem. On nam je bio garancija. U razgovoru s njim sam mu rekao da je šteta da se sve ovo događa jer napravljen je odličan rezultat. Po mom mišljenju sada je napravljena možda i bolja Sloboda nego što je bila u bivšoj SFRJ iz toga razloga mi je takođe jako žao zbog svega“ – zaključuje Zajko Zeba.

    Na kraju razgovora Zeba je istakao fantastičnu atmosferu koja vlada od početka sezone među igračima:

    Meni je u Tuzli prelijepo. Napravili smo super rezultat, atmosfera u svlačionici je fenomenalna bila od početka sezone. Ponašamo se kao da smo jedna velika porodica. Svi smo sebe maksimalno dali za ovaj rezultat i šta sad? Treba da bacimo sve pod noge i ispadnemo smiješni“ – smatra Zeba. (Tuzlanski.ba)

    Povodom novonastale situacije u redovima Crveno-crnih razgovarali smo i sa šefom stručnog štaba FK Sloboda Husrefom Musemićem…

    Posted by Tuzlanski.ba on 25. Novembar 2015

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje