Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Više od 200 plesnih parova u borbi za bodove (FOTO)

Preuzmite sliku

U Zenici je danas počeo bodovni turnir u plesovima u organizaciji Plesno-modnog studija “Shadows” na kojem učestvuje više od 400 takmičara iz čitave Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Semir Šerić, predsjednik i trener u klubu “Shadows”, rekao je kako je ovo bodovni turnir za bodove u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

“Ovo je 20. turnir koji organizuje naš klub kao član sportsko-plesnog saveza Bosne i Hercegovine. Danas će se održati bodovni turnir u latinoameričkim i standardnim plesovima, školskoj ligi, te kategorijama formacija, latino formacija i solo ples. Učestvuje preko 400 takmičara iz 14 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine”, rekao je Šerić.

Dodaje kako će na turniru učestvovati plesači svih starosnih i kvalitetnih kategorija, a takmičenje će trajati čitav dan.

Bodovni turnir u plesovima trajat će danas do 18 sati kada će biti održano finale te dodjela nagrada za najbolje takmičare.

Na današnjem turniru učestvuju klubovi iz cijele Bosne i Hercegovine, a to su Astorija Sarajevo, DDC Sarajevo, Pro Dance Mostar, Čarolija Lukavac, Mambo Brčko, Romantik Sarajevo, Ritam Srbac, Hypnotic Bos.Krupa, Sandoval Tuzla, Enigma Cazin, GEMMA Banja Luka, Habanera Banja Luka i domaćin takmičenja Shadows Zenica. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: