Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Težak teren, odlična igra, novi bodovi: Sigurna pobjeda Slobode protiv Radnika (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Kiša koja je počela da pada pred sami početak susreta djelimično je pokvarila sjajan sportski ambijent na stadionu Tušanj. Nepovoljne vremenske prilike ipak nisu spriječile oko 4.500 gledalaca da pruže podršku lideru prvenstva i da slave još jednu prvenstvenu pobjedu. Fudbaleri Slobode po izuzetno teškom terenu uspjeli su nanijeti prvi gostujući poraz ekipi Radnika iz Bijeljine i slaviti zasluženu pobjedu rezultatom 1:0. 

Fudbaleri Slobode su od samog početka krenuli sa ofanzivnom igrom, već u 2. minuti utakmice na sjajan ubačaj Ivetića najbolji strijelac Slobode, Mersudin Ahmetović pogađa prečku gola Avdukića. U 11. minuti utakmice u redovima Slobode žuti karton dobio je Stjepanović Nemanja.

Nakon početnog pritiska Slobode, gosti iz Bijeljine u nekoliko navrata razigravaju akcije ispred Slobodinog gola ali bez konkretnih prilika i opasnosti po gol Pirića. U nastavku susreta igra na obje strane odvijala se bez ozbiljnijih prilika.

U 28. minuti javnu opomenu u redovima Slobode dobio je i Elvis Sarić, dok je samo dvije minute kasnije u 30. minuti nakon grubog starta nad kapitenom Slobode žuti karton u redovima Radnika zaradio i Beširević.

Nakon prekršaja nad Ahmetovićem, u 42. minuti utakmice iz slobodnog udarca sa 19 metara drugi gol u sezoni i prvi ujedno i jedini na utakmici, postiže Elvis Sarić i dovodi Slobodu u zasluženo vodstvo 1:0:

Nakon ubačaja Mehmedagića u finišu prvog poluvremena sjajnu priliku ne koristi Veselinović koji glavom pogađa prečku gola Avdukića. Sa minimalnim vodstvom Slobode odlazi se na odmor.

U 48. minuti utakmice sjajnu priliku nakon ubačaja Ahmetovića nije iskoristio Perica Ivetić. Samo tri minute kasnije u 51. minuti nakon sjajne akcije i asistencije Zajka Zebe priliku za novi pogodak propušta Veselinović koji je iz veoma teške pozicije uputio loptu u gol već savladanog Avdukića. U 55. minuti sa više od 30 metara šut je oprobao i defanzivac Kostić, lopta odlazi pored gola Avdukića.

  • sloboda-radnik-2016 (4)
  • U 59. minuti utakmice još jedna odlična akcija fudbalera Slobode koja nažalost nije ozbiljnije ugrozila Avdukića. U 69. minuti sa ivice kaznenog prostora Kostić još jednom pokušava savladati Avdukića, ali jedan od najboljih golmana Premijer lige BiH sigurno brani udarac na gol. U 75. minuti slobodan udarac za fudbalere Radnika, ali Šećerović ne koristi priliku, rezultat je ostao nepromijenjen.

    Iako težak teren za igru i izuzetno nepovoljni vremenski uslovi, gledaoci na stadionu Tušanj imali su priliku gledati dobru utakmicu svojih ljubimaca koji sa nova tri boda nakon 20. kola imaju ukupno 44 boda i dalje čvrsto drže liderstvo na prvenstvenoj tabeli.

    U narednom 21. kolu fudbalere Slobode očekuje neugodno gostovanje kod ekipe Viteza, ali prije narednog prvenstvenog duela već u srijedu na Tušnju će biti odigrana prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH protiv FK Sarajeva. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski TV: Gostujući trener istakao da je za njega Sloboda šampion države, Musemić zadovoljan borbom i zalaganjem… Pogledajte:

    Posted by Tuzlanski.ba on 6. Mart 2016

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje